Pagina's

zondag 15 december 2013

Terugblikken op de eerste week

De eerste week van onze eerste uitvoerperiode zit erop! Wat is er hard gewerkt door de kinderen en de juffen en meesters. We hebben heel veel mooie dingen gezien en gehoord de afgelopen week, we hebben veel geleerd voor een volgende uitvoerperiode en zullen er dan ook voor meer dan 100% voor blijven gaan.

Wandelend door de school is er zoveel enthousiasme te zien: Kinderen timmerend aan een zelfontworpen kerstboom, werkend aan een stroomkring voor een lampion, puzzelend achter de computer om een spel te ontwerpen, een stappenplan makend voor een bijzondere ster, schrijvend aan een kerstrap, met rode wangen proefjes met kaarsjes doen, vol overgave werkend in de kerstkaartenfabriek, typend achter de computer aan een verhaal, gedicht of woordzoeker, oude kerstballen versierend, met een inventarisatielijst door de school voor het Kerstmagazine, strookjes uitzoekend voor de Kerstloop enz. enz.

Natuurlijk zijn er ook zaken die nog niet lopen zoals we dat zouden willen. Dagelijks blikken we in de groepen terug op de dag.  Niet iedereen is nog tevreden, we streven ernaar om het voor zoveel mogelijk kinderen prettig om in en mee te werken te maken.Volgende week zullen de kinderen ook een schriftelijk evaluatieformulier gaan invullen. We nemen alle op- en aanmerkingen serieus en zullen ons uiterste best doen om de punten van kritiek mee te nemen in onze plannen voor de volgende uitvoerperiode.

We gaan voor nog een mooie week met elkaar! 

Vanuit groep 6 van afgelopen vrijdag

Terwijl de andere groepen aan het lezen waren heeft groep 6 verteld hoe zij de afgelopen week ervaren hebben. Door veel kinderen wordt aangegeven dat ze het zo leuk vinden dat zij zelf mogen kiezen welke workshop of prestatie ze gaan doen. Je ziet en hoort dit ook terug aan het eind van de middag wanneer de kinderen mogen vertellen over wat zij hebben gedaan. Vol trots en enthousiasme wordt er verteld over kerstbomen maken van hout, kerstballen versieren,  lantaarntjes maken, rubrieken voor het  magazine verzinnen, kerstkaarten fabriceren in de 'kerstkaartenfabriek', spelletjes maken online enz.
De kinderen lieten ook wel kritische geluiden horen. Dat is ook prima, want daar leren we van.
Het is voor sommigen wennen in de basisgroep. Ze zijn gewend om al jaren met elkaar om te gaan. Toch zien we zo aan het eind van de week dat het allemaal wat beter gaat. We hebben er alle vertrouwen in dat we een super tweede week krijgen.