Pagina's

dinsdag 17 december 2013

Verslagje van Jurian (groep 8) over de maandagochtend

Vandaag stond er weer een nieuwe dag op de agenda, maandag. We zaten in de klas te kletsen over het weekend. Om 9 uur gingen we onze jassen aantrekken om naar de gym te gaan. In de kleedkamers was het een drukke boel. De twee groepen liepen de gymzaal in en het werd meteen rustiger. Onze gymleraar Theo legde alle onderdelen uit. We deden bijvoorbeeld paaltjesvoetbal, frisbee gooien, lummelen en nog drie andere leuke spellen. Alle onderdelen verliepen vlekkeloos. We gingen omkleden en de twee groepen liepen terug. Halverwege kwamen we de andere twee groepen tegen die na ons gingen gymmen. Terug gekomen gingen we werken aan onze dagtaak. 

Verslagje dinsdag onderbouw

We zijn begonnen met lezen. De kinderen van groep 4 hebben voorgelezen aan de kinderen van groep 1/2 . Er waren ook enkele ouders die voorlazen. De kinderen van groep 2 deden mee met de leesinstructie van groep 3. Sommige kinderen herkennen al wat letters, andere kinderen van groep 2 lezen al woorden. Het is leuk om te zien hoe ze elkaar helpen.
Rond half tien hebben vijf kinderen van groep 4 een kerstboekje gemaakt met de kleuters. Ze bedenken samen een verhaal. De vierdejaars schrijven het verhaal op en de kleuters maken er een tekening bij. De verhalen worden weer gepresenteerd aan de andere kinderen.In de middag waren er workshops. Dankzij de hulp van veel ouders was er veel keus. Er was dansen, timmeren, een placemat maken, een ontwerp maken voor een kerststal enz. We zagen erg veel betrokkenheid bij de kinderen!