Pagina's

dinsdag 20 mei 2014

Cliniclowns

Vanochtend kwam Harry van de Cliniclowns in de groepen 5 t/m 8 wat vertellen over het werk van de Cliniclowns. (Kinderen van groep 7 en 8 geven een minipresentatie in groep 1/2 en 3/4).
Met het motto "Aan de slag voor een lach" wist hij de kinderen warm te maken voor dit goede doel.
Hij vertelde hoe belangrijk het is voor het genezingsproces van een kind om vrolijk te zijn. Dit bevordert de genezing en leidt het kind af van alle ellende
Het werk van de Cliniclowns is dan ook heel erg belangrijk. Naast de donateurs en de grote sponsors blijft het belangrijk om geld in te zamelen voor deze organisatie. De clowns moeten een dure opleiding doen en betaald worden, er zijn in elk ziekenhuis met een kinderafdeling supergrote speelkoffers én er is een website "Neuzenroode" opgezet om kinderen die thuis ziek zijn via de webcam in contact te houden/brengen met een cliniclown.
We hebben dan ook besloten om de helft van de opbrengst van de Rode Markt te doneren aan dit doel.
Op de Rode markt zijn er allerlei activiteiten, standjes, een happen- en drankenkraam en nog veel meer. Harry van de Ciniclowns zal er ook zijn met een kraam. Hij verkoopt schattige knuffels, Toet, in drie kleuren! Voor maar 6 euro!!! Ook verkoopt hij echte clownsneuzen voor maar 50 cent.
Later meer over wat er allemaal te doen is op onze afsluitende Rode markt op dinsdag 3 juni.


De kop is eraf!

De eerste dag van het project en de derde uitvoerfase zit er al weer op. In de bovenbouw was het een dag van veel uitleggen en keuzes maken voor de komende periode. De eerste prestaties zijn gekozen en de keuzebriefjes voor de workshops ingevuld.
In de onderbouw zijn de creatieve uitingen al in volle gang. Zie foto's: