Pagina's

dinsdag 27 mei 2014

Workshop fotografie

Vandaag waren weer de workshops in de bovenbouw. Vandaag was er ook een workshop fotografie. De kinderen leerden hoe je betere foto's kunt maken. Termen als scherpstellen, standpunt, regel van derden, lijnenspel, kleurgebruik, reflectie, achtergrond e.d. kwamen aan bod in de theorie en daarna gingen zij praktisch aan de slag. Hieronder een paar prachtige resultaten:










Vrijdag bovenbouw

De kinderen zijn de afgelopen week hard bezig geweest met de verschillende prestaties. Er onderzoeken gedaan naar welke rode dieren leven er en welke landen hebben rood in hun vlag zitten. Er zijn kinderen bezig geweest met verhalen schrijven waar rood een belangrijke rol in speelt en het woord rood is in verschillende talen opgeschreven. De meeste groepjes hebben hun eerste prestatie al afgerond en aan de klas gepresenteerd. Zo ook een aantal jongens en meiden van groep 5/6. De 2 groepjes zijn bezig geweest om een rode modeshow te ontwerpen. Vrijdagmiddag hebben we met allebei de groepen 5/6 gekeken naar hun prestatie. Er zijn filmpjes gemaakt hiervan. We proberen deze nog online te krijgen....

Vrijdag 23 mei, onderbouw

In groep 3-4 zijn er elfjes gemaakt over rood. We hebben nu een rood elfjesboek, waar alle elfjes in staan. Ook zijn de kinderen druk bezig om rode kijkdozen te maken. Vrijdagmiddag waren er workshops, waarbij de kinderen rode hapjes konden maken. Veel ouders hadden spullen meegenomen om dit mogelijk te maken. Ook waren er ouders die de workshops begeleid hebben. Dankzij hun en het mooie weer werd het een fantastische middag. Dank jullie wel ouders!